ceturtdiena, 2009. gada 19. februāris

Kā atsaukt latviešus mājās no Īrijas un Lielbritānijas?

     Kā atsaukt latviešus mājās no Īrijas un Lielbritānijas?
      Uz šo vienkāršo jautājumu ir tikai viena atbilde: Dzīves līmenim ir jākļūst augstākam nekā augstākminētajās valstīs. Daudzi man atbildēs, ka tas būšot iespējams tikai pēc gadiem 20 – 30, kad mēs būsim sasnieguši ES valstu vidējo dzīves līmeni. Tātad par pārsniegšanu pat nerunājot. Taču esmu absolūti pārliecināts, ka pārsniegt ES attīstītāko valstu dzīves līmeni ir iespējams daudz īsākā laika periodā.
     Kas ir vajadzīgs, lai tas kļūtu par realitāti? Atbilde ir ļoti vienkārša: Mūsu varas vīriem ir jābūt kā Jēzum Kristum, kurš labprātīgi atļāva sevi piesist krustā, lai izpirktu tā laika un mūsu laika cilvēku grēkus. Vai tādi cilvēki ir šodienas Latvijā? Jā ir! Nosaukšu divus piemērus.
      Pirmais piemērs: Šogad līgosvētkus ar savu ģimenīti atzīmēju pie sava vecākā brāļa un palūdzu sievastēvu Egonu Fridrihsonu pieskatīt māju. Pirmais vārds, ko sievastēvs izteica izkāpjot no autobusa bija: Kas jādara? Zinādams, ka neizdosies viņu atrunāt no strādāšanas, parādiju darāmo. Kad otrā dienā atgriezos no Līgo svētkiem, mans sievastēvs atzinās, ka Līgo vakarā ir strādājis līdz 23:00.
     Otrais piemērs: Man ir pazīstams viens Kurzemes puses uzņēmējs, kura uzņēmuma vērtība ir ap dažiem miljoniem. Vienreiz biju pie viņa aizbraucis un viņš mani sagaidīja nodriskātā wolksvāgenītī. Kad es jautāju, kāpēc viņš neiegādājās lepnāku vāģi, tad šis uzņēmējs atbildēja: Ka viņš tādus darbiniekus, kas uzdod šādus jautājumus otrā dienā atlaižot no darba.
     Diemžēl lielākā miljonāru daļa tā nedomā. Bet viņiem pieder partijas, kuras izvirza savus deputātus un ar pozitīvisma kampaņām ieceļ Saeimā. Tāpēc mums jābūvē dārgākais tilts pasaulē, tāpēc mums jāceļ nevienam nevajadzīgs stikla kalns un jādara daudzas citas tautas postu palielinošas lietas.. Nedomāju, ka tādā kalnā gribētu jāt Antiņš, jo manuprāt tā virsotnē gulēs nevis Saulcerīte, bet ļauna ragana.
     Skatoties Ziemassvētku dievkalpojumu no Doma baznīcas parasti tiek rādīti priekšā sēdošie valsts vadītāji. Es domāju, ka priekšējās rindās vajadzētu sēdēt bijušajiem leģionāriem, varmācīgi sarkanarmijā iesauktajiem latviešiem un citiem cienījamiem cilvēkiem. Bet valdības vadītājiem vajadzētu nosēsties pēdējās rindās. Tad viņi tiešām būtu Tautas kalpi. Diemžēl, tagad pirmajās rindās apsēžas vislielākie Kristus noliedzēji. Piemēram Vaira Vīķe Freiberga, kura savos 8 prezidentūras gados nav turējusi par vajadzīgu ierasties kaut uz vienu politiski represēto saietu. Vai nu viņai svarīgāka bija kāda modes skate, vai zirgu skriešanas sacensības. Šinī ziņā mūsu jaunais valsts prezidents ir daudz cilvēcīgāks un atsaucīgāks attieksmē pret politiski represētajiem. Lai Dievs dod viņam prātu neatkārtot savas priekšgājējas kļūdas.
     Pašlaik Latvijā nav nevienas partijas, kura atbilstu augstajiem Kristus mīlestības principiem – ne pozīcijā esošajiem, ne opozīcijā esošajiem, ne ārpuparlementa esošajām sīk- un lielpartijām. Tāpēc ir ļoti nepieciešama no patiesi ticīgiem un kristīgiem cilvēkiem sastāvoša partija. Tāda protams nevar būt LPP/LC. Tur no patiesa kristīguma nav ne smakas. Tāpēc meklējiet aktīvus un godīgus cilvēkus, kuri rīkotos kā augstāk aprakstītajos piemēros.
Dievs Svēti Latviju!

Kristietis, fiziķis un zemnieks Aivars Punka

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru