ceturtdiena, 2022. gada 9. jūnijs

Vai „vardes” izvārīsies?

 

Ja vardi ievieto katlā ar ūdeni un ar ātrumu 0,020C minūtē paaugstina ūdens temperatūru, tad varde pakāpeniski paaugstina arī savu ķermeņa temperatūru. Kad ūdens tuvojas vārīšanās temperatūrai, varde vairs nespēj kontrolēt savu ķermeņa temperatūru, cenšas izlekt no ūdens, taču ir iztērējusi visus savus spēkus un tai pietrūkst fināla impulsa, lai izlektu no katla un tā aiziet bojā verdošā ūdenī. 

Ja vardi iemestu ūdenī, kura temperatūra ir 500C, viņa momentā izlektu un paliktu dzīva. Bet, kamēr tā atrodas ciešamas temperatūras ūdenī, viņa nesaprot, ka draud briesmas.

Tieši tā „izvārīšanai” pašlaik tiek nogatavināta Latvijas sabiedrība. 

 Vai Civilās savienības likums pašlaik svarīgāks par ģeopolitisko situāciju un enerģētisko krīzi?

Paskaidrošu savus argumentus un paudīšu savu viedokli -   lielākā daļa no mums 1991.gada 23.augustā nestāvēja "Baltijas ceļā", lai nākotnes Latvijā nedrīkstētu saukt par tēvu par tēvu un māti par māti, bet būtu jāsauc par vecāks Nr.1 un Nr.2, lai bērni jau no astoņu gadu vecuma bez vecāku atļaujas varētu veikt dzimuma maiņas operācijas, lai dzimumu nomainījušais vīrietis varētu piedalīties sieviešu sporta sacensībās, lai divi vīrieši vai divas sievietes varētu adoptēt bērnus, lai skolās nebūtu tikumības vai ticības mācība, bet homoseksuālisma propaganda notiktu jau bērnudārzā. Kristieši protams labi zin, kas notika ar Sodomu un Gomoru.

Uz to, diemžēl, pašlaik virzās Latvija, Saeimai trieciena tempā  mēģinot pieņemt Civilās savienības likumu, kurš faktiski legalizētu viendzimumu laulības. Turklāt viena no galvenajām procesa virzītājām ir Jaunā konservatīvā partija, kura savā 13.Saeimas priekšvēlēšanu retorikā prezentēja sevi kā kristīgo vērtību aizstāvi. Un tas notiek tad, kad Saeimai, ja tā grib pārstāvēt Latvijas pilsoņu intereses, vajadzētu domāt par šodien daudz svarīgākiem jautājumiem, piemēram, enerģētiskās krīzes risināšanu.

To ka lēnā gatavināšana ir sasniegusi labus rezultātus, liecina Venēcijas mākslas biennālē izstādītie divu Latvijas dāmu darbi porcelānā – dzimumlocekļu vainags, vagīnas un miroņgalvas, par kurām „mākslas kritiķi” esot snieguši ļoti labas atsauksmes.

Iespējams arī tāpēc maestro Raimonds Pauls tuvojošos Saeimas vēlēšanu sakarā nesen izteica savu viedokli, ka lielākai daļai Saeimā  sēdošo noteikti nevajadzētu piedalīties 14.Saeimas vēlēšanās!

Varu viņam pilnībā pievienoties, jo premjera Krišjāņa Kariņa (JV) ministru kabinets ir pierādījis savu nespēju vadīt valsti, tās iedzīvotāju interesēs.

 Atskats uz dažām valdības darbībām

Bet vēl piedāvāšu nelielu atskatu vēsturē - 2005.gada 23.februārī K.Kariņš ieņemot Ekonomikas ministra amatu Aigara Kalvīša valdībā izdeva rīkojumu iecelt Ojāru Grinbergu (tā arī sauca Latvijā populāru dziedātāju) Ventspils brīvostas valdē, nenorādot Ojāra Grinberga personas kodu. Neskatoties uz Ģenerālprokuratūras ierosināto lietu pret Aivaru Lembergu, pēdējais visās tiesu instancēs tika pilnībā attaisnots. Artūrs Krišjānis Kariņš laikam nebija lasījis Ministru Kabinetā uzrakstu uz sienas “Viens likums, viena taisnība visiem”, saskaņā ar kuru viņam personas kods bija obligāti jānorāda.

 Tas iesākās jau ar Ilzes Viņķeles ("Attīstība/PAR!") izvēli par Veselības ministri, kuru nomainīja nozari nepārzinošais Daniels Pavļuts ("Attīstība/PAR!"), un kura pirmais darbs bija Vakcinācijas biroja izveidošana ar nesamērīgi lielām algām, gultas pa 666000 eiro gabalā. Turpinājās ar neveiksmīgo "Covid19" krīzes vadību, tādu kā veikalu darba laiku saīsināšanu, kas patiesībā tikai veicināja saslimšanu ar "Covid19". Un ar atsevišķu cilvēkiem nepieciešamo preču iegādāšanās aizliegumu veikalos.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs ("Attīstība/PAR!"), izskatās, ka nodarbojas ar azartspēļu biznesa lobēšanu, neļaujot pašvaldībām ierobežot spēļu eļlu darbību savās teritorijās. Bijusī iekšlietu ministre Marija Golubeva  ("Attīstība/PAR!") brīdī, kad Latvijai bija jādomā par savu robežu aizsardzību no Aleksandra Lukašenko sūtītajiem robežpārkāpējiem, devās atpūsties uz siltām zemēm.

Savukārt Jānis Bordāns (JKP) ar lielu entuziasmu ķērās pie likuma izstrādes, ar kura palīdzību varētu ierobežot cilvēku runas brīvību.

Ukrainas  traģēdiju gribas izmantot savu spalvu spodrināšanai

Un tad pienāca 2022.gada 24.februāris, kad Krievijas Federācija bez kara pieteikuma plkst. 4 pēc Maskavas laika sāka Ukrainas militāro un civilo objektu bombardēšanu un jau kara pirmajās stundās bija sagrābusi lielas Ukrainas teritorijas, uzreiz uzsākot teroru pret civiliedzīvotājiem (marodierismu, izvarošanas, slepkavības, spīdzināšanas, izsūtīšanas). Viss notika mats matā kā 1941.gada 21.jūnijā, kad Hitlers uzbruka Padomju Savienībai.

Zinot mūsu valsts bēdīgo pieredzi ar lielo austrumu kaimiņu 25.februāra vakarā pie Kongresu pils tika  organizēts  koncerts Ukrainas atbalstam  "Ukrainas brīvībai". Lielisks koncerts, bet tajā netika ievērota ne distance starp skatītājiem, ne arī lietotas sejas maskas un  dalībnieku skaits krietni pārspēja 50.

Ko tas, diemžēl, liecina par mūsu varturiem? Tikai to, ka viņiem Ukrainas traģēdiju ļoti gribas izmantot savu noputējušo spalvu spodrināšanai jo,  vēl 23.februārī viņuprāt bija spēkā "Covid" ierobežojumi, bet 25.februāra vakarā "kovids" pēkšņi „pazuda”. Arī šodien valdība un to atbalstošie mēdiji cilvēkus, kuri par spīti represijām nav potējušies (man pašam ir vakcinācijas sertifikāts)  sauc par kremliniem un Ukrainas kara noliedzējiem, tādejādi turpinot šķeļt Latvijas tautu.

Attiecībā uz Uzvaras parka pieminekli mums vajadzētu ieklausīties režisora Jāņa Streiča viedoklī, kurš emocionālā FB uzrunā teica, ka šajā brīdī to noteikti nedrīkst darīt. Piekrītu viņam, ka to varēs droši izdarīt tikai tad, kad Ukraina izdzīs Krievijas okupantus no visām Ukrainas teritorijām, Donbasu un Krimu ieskaitot un Krievija, tāpat kā savulaik hitleriskā Vācija, būs bezierunu kārtībā kapitulējusi.

Tātad, lai „vardes” neizvārītos, aicinu vēlētājus neticēt socioloģisko aptauju rezultātiem, bet uzmanīgi iepazīties ar visu partiju un partiju apvienību programmām un tikai tad doties pie vēlēšanu urnām.

Aivars Punka, Mežotnē

Publicēts  Bauskas Dzīvē, 2022.gada 3,jūnijs

 

 

 

 

 

 

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru