svētdiena, 2015. gada 1. februāris

Puķu pušķis



Kā ietaupīt naudu un savām rokām uztaisīt puķu pušķi.




  Padomi, ar ko jāsāk :



  • ·     Jāzina vai pušķis paredzēts sievietei vai vīrietim, kā arī aptuvenu vecumu ( jaunai meitenei vairāk piestāv košas krāsas (rozā, dzeltena, oranža, dzeltena, violeta u.tml.), kā arī maigi pasteļtoņi, vidēja gājuma sievietei piestāvēs tumšāki toņi ar gaišāku akcentu (sarkans, zaļš, oranžs, dzeltens, violets, balts u.tml), vecāka gājuma sievietēm piestāvēs maigi pasteļtoņi ( rozā, violets, laškrāsa, zaļa u.tml.), kā arī baltā krāsa. Jauniem vīriešiem vairāk piestāvēs košas krāsas (oranža, sarkana, zaļa, dzeltena), kā arī zili, violeti pasteļtoņi, vidēja un vecāka gājuma vīriešiem vairāk piestāvēs tumši toņi ar spilgtāku vai gaišāku akcentu ( sarkans, oranžs, zaļš, balts, violets, zils). Jaunākām un vecāka gājuma sievietēm vairāk piestāvēs apaļas formas pušķi, jaunākiem vīriešiem arī piestāvēs apaļas formas pušķi, vidēja un vecāka gājuma vīriešiem vairāk piestāvēs struktūrveida pušķis, kur ziedi sakārtoti pakāpeniski.
·        

  •         Svarīgi arī zināt kādam gadījumam ziedi ir paredzēti (kāzas, bēres, dzimšanas diena vai vārda diena, kāzu gada diena, valentīna diena, mātes diena, kristības u.t.t.). Piemēram, rubīna kāzu gada dienā, būtu piemēroti sarkani ziedi, zelta kāzu gada dienā- dzelteni, oranži ziedi ar zelta akcentu, kristībām izmanto pasteļtoņus ar košiem akcentiem.
·        

  •        Var ņemt vērā arī gadalaikus, piemēram, rudens pušķiem vairāk piestāvēs košas, tumšas krāsas (oranža, sarkana, zaļa, brūna, ķiršu sarkana krāsa gamma), ziemai maigi pasteļtoņi (zili, zaļi, rozā), kā arī balta krāsa, pavasarim salātu zaļa, dzeltena, oranža, kā arī pasteļtoņi un baltā krāsa, vasarai piestā visas košās krāsas- dzeltena, sarkana, rozā, violeta, oranža, zaļa u.t.t. Vislabāk arī izvēlēties gadalaikam atbilstošus ziedus un citas dabas veltes- pavasarī (tulpes, hiacintes, narcises, ceriņus, lefkojas, maijpuķītes, muskares, pūpolus, izplaucētus zarus u.c.), vasarā (anemones ,ranunkuļus, margrietiņas, puķu zirņus, rudzupuķes, lilijas, flokšus, hortenzijas u.c.), rudenī (krizantēmas, dālijas, asteres, lilijas, eremūrus, saules puķes, gerberas, gladiolas, studentu neļķes, rudbekijas, astilbes, peonijas. ābolus, ogas, ķirbīšus u.c.), ziemā (rozes, kallas, lilijas, gerberas skujas, čiekurus, kanēļa standziņas u.c.). Rozes, lilijas, krizantēmas, gerberas un dažādus eksotiskus ziedus kā strelīcijas, antūrijas, bambusus, protejas u.c. var izmantot visu cauru gadu, bet tomēr priekšroku dodot sezonas ziediem.
  • ·                Protams, daudziem cilvēkiem ir mīļākās krāsas un ziedi, tad arī izvēlaties šīs krāsas un ziedus pārsvarā.
  • ·              Dažādu profesiju pārstāvjiem pušķi var izmantot atbilstošus aksesuārus, piemēram, biteniekam-mākslīgas bites vai bišu vasku, mūziķim-noti, šuvējai- diega spolītes vai dziju kamoliņus, bārmenim-vīna korķus u.t.t Tas pušķi padarīs unikālāku un ziedu saņēmējs redzēs, ka esat īpaši padomājis par viņu.
  • ·             Pušķi izmanto 2-3 krāsu ziedus dažādos toņos, izmanto pretkrāsas (zils-dzeltens, violets-dzeltens, zaļš-sarkans, oranžs–zils), vai blakus krāsas (zaļš-dzeltens-oranžs, zils-violets-sarkans, sarkans-oranžs-dzeltens), vai pasteļtoņus (rozā-violets-balts, laškrāsa-zaļš-krēmkrāsa, zaļš-rozā-krēmkrāsa, pelēcīgs-balts-rozā) u.t.t.
  • ·         Pušķī izmanto 3- 4 formu ziedus , piemēram, apļa veida, zvana veida un nenoteiktas formas ziedus u.t.t.
  • ·         Pušķī izmanto 2-3 izmēru ziedus- liels un vidējs vai mazs, vidējs un liels.

Ar ko sākt?


  • ·         Vispirms sagatavojam ziedus un citus materiālus pušķa gatavošanai. Noņemam visas liekās lapas, ērkšķus, tas tādēļ, lai pušķis ilgāk stāvētu, lai ūdenī neveidotos baktērijas.
  • ·            Vienmēr pušķi kā pirmo ziedu izvēlas lielāka izmēra ziedu. Ziedus un zaļumus kārto spirāles kātu salikumā, kombinējot dažādu izmēru, krāsu, formu ziedus un zaļumus. Izvēlās vienu centrālo ziedu, kuru tur kreisajā rokā, bet pārējos ziedus liek ar labo roku pāri kreisajai, visu laiku pušķi pagriežot, pušķis jātur stingri rokās, ja ir par grūtu noturēt, sasien un turpina likt klāt ziedus.
  • ·         Pušķi sasien ar kādu izturīgu aukliņu vai rafiju. Ziedu kātus nolīdzina vienādā garumā. Ziedu kātus atstāj diezgan garus (aptuveni divas dūres ap kātiem + 2 pirksti), jo, lai pušķis ilgāk saglabātos, mainot ūdeni, ziedu kāti ir katru reizi jānogriež slīpi.

 Anna

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru