piektdiena, 2017. gada 10. februāris

Populista viedoklis



Pārpublicēts no "Bauskas Dzīve" 03-02-2017

 Aivars Punka, kristietis, zemnieks un fiziķis

Decembra beigās manās rokās nonāca žurnāls „Kapitāls” un patīkami pārsteigdams ar 2017.gada biznesa stratēģijas analīzi Donalda Trampa ievēlēšanas gaismā. Atšķirībā no vairuma plašsaziņas līdzekļu, tajā uz Amerikas Savienoto Valstu (ASV) pilsoņu ievēlētā prezidenta galvas netika lieti mēsli.
Trampa pirmie soļi parāda, ka viņam pašas svarīgākās ir ASV intereses, ar pārējām valstīm, arī Krieviju, labāk veidotu divpusējas attiecības, nevis iesaistītos globālās vienošanās kā Ziemeļamerikas brīvās tirdzniecības līgums (NAFTA) , kas izdevīgs Kanādai un Meksikai, Klusā okeāna reģionu partnerība (TPP) un ES – ASV transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līgums (TTIP). ASV automobiļu (Ford, Chrysler un Lincoln) ražošanas pārcelšana no Meksikas un Ķīnas pārcelsies uz ASV nozīmē to, ka miljardieri būs spiesti samazināt savus tēriņus, jo nevarēs ekspluatēt lētu darbaspēku. Diemžēl kaut kas līdzīgs saskatāms Latvijas un ES bagāto valstu kontekstā.
Tāpēc nevaru pievienoties A.Ērgles rakstā „Pārslimosim vai padosimies” 24.janvāra „Bauskas Dzīves” 2.lpp. paustajam viedoklim viedoklim par populisma kaitīgumu. Runājot par pašvaldību vēlēšanām, ja gribam Rīgas mēra krēslā nomainīt N.Ušakovu, tad Saeimai steidzīgi jāatceļ procentu barjeras pašvaldību vēlēšanās!
Televīzijā plaši atspoguļoto rozā feministu protestu akcijas aktīvi esot  atbalstījis viens no Hilarijas Klintones sponsoriem Dž.Soross. Tur esot piedalījušās feministes, kuras iestājas par parandžu nēsēšanu un pat šariata likumiem. Te nu mans uzskats - lieki jebkuri komentāri.
K.Streipa dzīvniecisko naidu pret Trampu var izskaidrot ar ASV prezidenta attieksmi pret homoseksuālismu. Diemžēl Streipam ir neierobežotas iespējas katru vakaru savā raidījumā „Streipa prāta mehānika” TV24  „skalot” Latvijas iedzīvotāju smadzenes, nevairoties no jēlībām savos komentāros.  Tas, ka Latvijai būs jāveido pēc iespējas labākas attiecības ar ASV viņu neuztrauc.
Kad šim prettrampistu korim pievienojās mūsu eksprezidente Vaira Vīķe – Freiberga man radās daži jautājumi: Vai viņa ir bijusi uz kaut vienu represēto saietu kā pārējie mūsu valsts prezidenti; Vai patiesi viņa nebija vienīgā no Baltijas valstu prezidentiem, kas aizskrēja uz Kremli tikties ar V.Putinu; Vai viņas prezidentūras laikā neiestājamies ES uz vissliktākajiem nosacījumiem; Vai viņa nebija tā, kura divreiz par Ministru Prezidentu nominēja vienu no lielākajiem Latvijas „prihvatizatoriem” Andri Šķēli. Diez vai domājoša tauta tos var uzskatīt par labiem darbiem.
Ziemassvētku vakaru  sagaidīju Rīgas Domā, kur viens no Bībeles lasījumiem tika uzticēts eksprezidentei V.V.Freibergai,  ko viņa tiešām paveica godam. Bet vai viņas glābējs ir Jēzus Kristus, tas ir jāatbild viņai pašai. Ko no sirds mūsu eksprezidentei novēlu piedzīvot un neatbalstīt Bībeles revidētājus.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru